Drie tips om makkelijker te leren

Leren kan lastig zijn voor kinderen. Ze raken vaak snel afgeleid door hun omgeving of verveeld. Gelukkig zijn er toch een aantal manieren waarop het leren makkelijker gemaakt kan worden. Hoewel elk kind anders is en op een andere manier het beste leert, hebben we een aantal algemene tips opgesteld om beter te kunnen leren.

1. Creëer een rustige omgeving
De omgeving waarin het kind zich bevindt maakt heel veel uit voor de manier waarop hij/zij leert. Een rustige omgeving zorgt voor minder afleiding, waardoor er dus meer gefocust kan worden op het leerwerk.

2. Maak een planning

Een planning waarin staat wat er geleerd wordt en hoelang jullie hieraan gaan zitten kan duidelijkheid geven. Je kunt hierin ook noteren wat je ná het leerwerk of huiswerk gaat doen, zodat het leerwerk niet ‘eindeloos’ lijkt.

3. Als iets niet in een keer lukt, laat vragen en opmerkingen noteren

Als je kind bezig is met het leren, voor (bijvoorbeeld) een proefwerk, maar het niet allemaal in een keer lukt, is het aan te raden om vragen en opmerkingen op te laten schrijven. Dit doe je in plaats van direct doorgaan met het leerwerk. De vraagstukken staan dan op papier en hier kunnen jullie later op terugkomen.

Bij Bijzonder Jij stemmen we onze bijles en huiswerkbegeleiding natuurlijk altijd af op de individu. Elk kind is anders en functioneert beter met een andere aanpak. Onze medewerkers hebben hier scholing voor gevolgd en jarenlange ervaring. We helpen je natuurlijk graag verder. Neem hier contact op.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *