ONDERZOEKEN

Dyslexie onderzoek

Vertoont uw kind kenmerken van dyslexie? Denk aan letters verwisselen, stotteren met het lezen van lange woorden en volgorde van letters in een woord veranderen. Dan kan een dyslexie onderzoek handig zijn. Bijzonder jij onderzoekt kinderen om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van dyslexie.

HOE WORDT DYSLEXIE GETEST?

Dyslexie test afgestemd op uw kind.

Bijzonder Jij test dyslexie altijd samen met (S)GGZ Jeugd & Gezin. Met een dyslexie onderzoek test een dyslexie specialist een aantal factoren van een kind:

  • Lees- en spellingsniveau

  • Vaardigheden waarop kinderen met dyslexie en andere leesproblemen uitvallen

  • Nauwkeurigheid en snelheid van woordherkenning 

  • Algemene intelligentie

 

De tests en vragenlijsten worden volledig afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte van uw kind. Om een goed beeld te krijgen van uw hulpvraag vindt er eerst een intakegesprek plaats.

 

Met dit gesprek worden vragen zoals welke kenmerken van dyslexie vertoont uw kind, waar en wanneer heeft uw kind moeite met lezen, spellen en schrijven en wat zijn de passende oplossingen voor de hulpvraag beantwoord.

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld u aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

ONDERZOEKSRAPPORT & VERKLARING

Met advies en tips over dyslexie

Een onderzoek wordt afgerond met een rapport. Hierin geeft Bijzonder Jij in samenwerking met Jeugd & Gezin een duidelijk advies met praktische tips voor ouders en school. Onze tips en adviezen sluiten zoveel mogelijk aan bij de (onderwijs)behoefte van het kind. 

 

Mocht er uit onderzoek blijken dat uw kind dyslexie heeft, dan ontvangt hij/zij een dyslexieverklaring. Met een dyslexieverklaring heeft uw kind recht op meer tijd met toetsen en andere hulpmiddelen. Zoals een indicatie voor dyslexie behandelingen.

Wilt u graag tips en advies voor uw kind?

Plan nu dan een vrijblijvend intakegesprek in.

WANNEER EEN DYSLEXIE ONDERZOEK?

Extra schoolbegeleiding helpt weinig.

Uw kind heeft al enige tijd moeite met lezen, spellen en/of schrijven en ondanks extra begeleiding van school komt daar weinig verandering in. In deze situatie is het mogelijk dat uw kind dyslexie heeft.  

Twijfelt u of een dyslexie onderzoek nodig is? 

Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 53 693 69. 
 

KOSTEN VAN DYSLEXIE ONDERZOEK

Afhankelijk van de hulpvraag.

Een onderzoek wordt volledig afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte van uw kind. Op basis van het intakegesprek wordt er een passend advies gegeven over welke onderzoeken nodig zijn om uw kind te helpen. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.  

VRAAG OVER ONS ONDERZOEK?

Neem gerust contact met ons op.

Wilt u meer weten over een onderzoek naar dyslexie of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.

Contact 

Europalaan 844
1363 BM Almere
T: 036 53 693 96
E: info@bijzonderjij.nl

arrow&v
Onderwijsadvies
Voor
Studiebegeleiding
Lessen
Orthopedagogiek
Onderzoeken
Over Bijzonder Jij
Training & behandeling
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter
  • Instagram