TRAININGEN

Faalangsttraining

Een faalangsttraining is voor kinderen die bang zijn om iets verkeerd te doen of bang zijn om niet te voldoen aan bepaalde verwachtingen.

Bij Bijzonder Jij leren kinderen hun eigen kwaliteiten te herkennen waardoor ze een positiever zelfbeeld krijgen. Zo worden ze trots op wie ze zijn en leren hoe ze met hun faalangst kunnen omgaan.

WAT IS EEN FAALANGSTTRAINING?

Kinderen leren hun faalangst overwinnen.

Een faalangsttraining van Bijzonder Jij is een op maat gemaakte individuele training die de faalangst van het kind reduceert. De kinderen leren tijdens deze training om hun eigen kwaliteiten te herkennen en krijgen daarmee een positiever zelfbeeld. Ze worden weer trots op wie ze zijn. Vanuit een positief zelfbeeld en met technieken kunnen ze controle krijgen over hun gedrag en gevoel.

 

Heeft uw kind een angst om te falen? 

Dan kan een faalangst reductie training een oplossing zijn. We doen altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek maken u en uw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt uw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar en wanneer heeft uw kind een angst om te falen, en wat zijn de passende oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord. 

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld u dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

WANNEER IS ER SPRAKE VAN FAALANGST?

Het 'wat ik doe' op school komt niet altijd overeen met het 'wat kan ik'.

Wordt uw kind boos als hij/zij een foutje maakt? Of ziet uw kind ontzettend op tegen een toets? Of begint uw kind niet aan iets nieuws? Dan kan het faalangst zijn.

 

Faalangst is de angst om te falen. Het kan ervoor zorgen dat er minder uit uw kind komt, dan er daadwerkelijk inzit. Uw kind is bang om iets verkeerd te doen of is bang dat hij/zij niet kan voldoen aan bepaalde verwachtingen. Deze angsten kunnen zorgen dat prestatie- en leermogelijkheden worden belemmerd. Zoals concentratiemoeilijkheden of frustratie wat zich kan uiten emotionele uitbarstingen.

 

Weet u niet zeker of uw faalangst heeft? 

Bijzonder Jij kan bij uw kind een onderzoek naar faalangst doen. Als uw kind kenmerken van faalangst vertoont is het fijn om te weten of er daadwerkelijk sprake is van faalangst. Het onderzoek wordt altijd afgerond met een rapport met een advies en tips voor ouders en school.

FAALANGST AANPAKKEN

Angst overwinnen met spel & beweging.

In een faalangsttraining worden er oefeningen door middel van spelend en bewegend leren gedaan, zoals rollenspellen en kaartspellen. Ook worden er mindset oefeningen en cognitieve gedragstherapie toegepast zodat het kind een positiever zelfbeeld krijgt. Hierdoor heeft het kind tools om de angst om te falen aan te pakken en te overwinnen. Naar mate de therapie vordert verminderen de belemmeringen en is het kind weer trots op wie hij/zij is.

 

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat uw kind naast de oefeningen ook school- en thuisactiviteiten meekrijgt, zoals praat thuis over wat je inspireert en hoe je dat in jouw leven er uit ziet. Hierdoor wordt ook de school- en thuissituatie betrokken en het vergroot de kans van het behalen van de gestelde doelen.  

Meer weten over faalangst aanpakken? 

Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in met een van onze orthopedagogen of gedragsdeskundigen. 

TRAININGEN VOOR SCHOLEN

Faalangsttraining in de klas

Bijzonder Jij geeft de faalangst reductie training ook op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

VRAAG OVER FAALANGSTTRAININGEN? 

Meer info over onze faalangsttraining

Wilt u meer weten over onze faalangsttraining of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396. 

Contact 

Europalaan 844
1363 BM Almere
T: 036 53 693 96
E: info@bijzonderjij.nl

arrow&v
Onderwijsadvies
Voor
Studiebegeleiding
Lessen
Orthopedagogiek
Onderzoeken
Over Bijzonder Jij
Training & behandeling
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter
  • Instagram