TRAININGEN

Faalangsttraining

Met een faalangsttraining leren kinderen hun faalangst te overwinnen door inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en daarmee een positiever zelfbeeld te krijgen.

FAALANGSTTRAINING VOOR KINDEREN

Het ‘wat doe ik’ op school komt niet altijd overeen met het ‘wat kan ik’.

Wordt uw kind boos als hij/zij een foutje maakt? Of begint uw kind niet aan iets nieuws? Dan kan de faalangsttraining (faalangstreductie) een oplossing zijn. 

 

Er zijn drie verschillende vormen van faalangst:  cognitieve, motorische en sociale faalangst. Weet u niet zeker of uw kind faalangst heeft? Doe dan eerst een onderzoek naar faalangst. Dit kan uiteraard bij Bijzonder Jij. Hierover vind je hieronder meer. 

 

Onderzoek naar faalangst

Vertoont uw kind kenmerken van faalangst? Dan is het handig om een onderzoek te doen om te kijken of er daadwerkelijk spraken is van faalangst. 

 

Een onderzoek wordt afgerond met een rapport en een duidelijk advies met praktische tips voor ouders en school. Onze tips en adviezen zijn er om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de (onderwijs) behoefte van het kind.

Faalangsttraining

Negatieve faalangst kan ervoor zorgen dat er minder uit uw kind komt, dan er daadwerkelijk inzit. Faalangst is de angst om te falen wanneer je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeel. Je kind is bang om iets verkeerd te doen of bang dat hij/zij niet kan voldoen aan bepaalde verwachtingen. Deze angsten kunnen zorgen voor verschillen problemen, zoals concentratiemoeilijkheden of frustratie wat zich kan uiten emotionele uitbarstingen. 

Een training om faalangst te overwinnen kan dan een uitkomst bieden. Uw kind leert dan zijn /haar eigen kwaliteiten te herkennen en daarmee een positiever zelfbeeld te krijgen. Daarnaast leert hij/zij controle te krijgen over zijn of haar gedrag en gevoel en techniekjes om de angst te beheersen. De training wordt zowel op individueel als op groepsniveau gegeven. 

Bij Bijzonder Jij is “bewegend leren” een van de speerpunten. Uw kind zal onder andere door middel van (rollen)spellen werken aan de gestelde doelen.

 

Contact 

Europalaan 844
1363 BM Almere
T: 036 53 693 96
E: info@bijzonderjij.nl

arrow&v
Onderwijsadvies
Studiebegeleiding
Orthopedagogiek
Voor
Over Bijzonder Jij
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter
  • Instagram