Intake

BijzonderJij biedt begeleiding aan (ouders met) kinderen die een leer of gedragsprobleem hebben. Geeft advies, coaching, en begeleiding voor sociaal emotionele ontwikkeling, ook op scholen.

Opvoeden en lesgeven is niet altijd even gemakkelijk. Wat te doen als de problemen die u heeft met uw kind(eren) of groep u boven het hoofd groeien? Het beste wat u dan voor uzelf en uw kind(eren) kunt doen, is om uw problemen eens te bespreken met een professional.

Voor ouders 
Na aanmelding vindt er een intakegesprek plaats. Samen met u wordt een geschikt moment gezocht, waarop u in alle rust met ons in gesprek kunt gaan. Samen bespreken we of het handig is dat uw kind bij de intake aanwezig is.

Tijdens het gesprek wordt de situatie uitgebreid besproken en worden er vragen gesteld om alles helder in kaart te brengen. De eventuele hulpvraag wordt hieruit gefilterd.

Aan het einde van het gesprek wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit kan verschillende vormen aannemen. Zo kan er een voorstel voor een begeleidingsplan gemaakt worden of u krijgt tips mee voor thuis. Er wordt eventueel ook een vervolgafspraak ingepland. U gaat in ieder geval niet zonder vervolgtraject de deur uit.

Het intakegesprek vindt plaats op de praktijk.

Voor scholen
IntakeDoor de veranderingen in het onderwijs, kan het zo zijn dat uw school behoefte heeft aan extra ondersteuning en wellicht heeft u na het zien van ons hulpaanbod voor scholen al interesse in een aantal trainingen of ondersteuning.

Als school neemt u contact op met de praktijk, waarbij wij telefonisch met u (kort) doorspreken waar de hulpvraag ligt. Hierna maken wij (eventueel) een afspraak met u en komen wij graag voor het intakegesprek naar uw school.

In het gesprek wordt besproken waar de behoeftes van de school liggen en kan een pakket-op-maat samengesteld worden. Er wordt een offerte gemaakt en in een vervolgafspraak worden de afspraken verder vastgelegd.