LOGO_Icon_03.png

ONDERZOEKEN

Intelligentieonderzoek

Een intelligentieonderzoek (IQ-test) is er om duidelijkheid te krijgen waarom een kind niet goed meekomt in de klas. Het kan zijn dat een kind de stof te moeilijk vindt of juist te makkelijk vindt en onvoldoende uitdaging krijgt. Of er zijn andere belemmerende factoren.
Bijzonder Jij onderzoekt de intelligentie van kinderen om de sterke en minder sterke kanten in kaart te brengen. 

WAT IS INTELLIGENTIE?

Wereld begrijpen en omgaan met situaties

Intelligentie betekent het verstandelijk vermogen dat nodig is om kennis en ervaringen toe te passen bij het oplossen van problemen. Intelligentie van kinderen heeft dus te maken hoe zij de wereld begrijpen en met verschillende situaties omgaan.

 

Het intelligentieniveau wordt met een IQ-test bepaald. Hoe intelligent uw kind is wordt vertaald naar een getal, ook wel intelligentiequotiënt (IQ) genoemd. Dit getal geeft een algemene inschatting van het intelligentieniveau en cognitief functioneren van uw kind. Daarnaast geeft het onderzoek een beeld van de sterke en minder sterke kanten van uw kind. 

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.

 

INTELLIGENTIEONDERZOEK (IQ-TEST)

Het helpt uw kind beter begrijpen

Tijdens een intelligentieonderzoek bekijkt onze specialist verschillende delen van het functioneren van uw kind. Een IQ-test bestaat uit vragen en opdrachten waarmee het intelligentieniveau wordt bepaald. Maar ook wordt het gedrag geobserveerd om te bepalen of er nog andere belemmerende factoren zijn.

 

Met de resultaten van het onderzoek kunt u uw kind beter begrijpen en ondersteunen in zijn of haar verdere ontwikkeling. 

Wilt u de intelligentie van uw kind testen? 

Meld u aan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

ONDERZOEKSRAPPORT

Sterke punten en aandachtspunten

Een intelligentieonderzoek wordt afgerond met een rapport. Hierin staan de sterke kanten van uw kind en de kanten waar uw kind meer moeite mee heeft. Daarbij geeft Bijzonder Jij tips en adviezen die zoveel mogelijk aansluiten bij de (onderwijs) behoefte van het kind. Bijvoorbeeld bijles voor een bepaald schoolvak of activiteiten voor thuis en school. 

Wilt u graag tips en advies voor uw kind? 

Plan nu dan een vrijblijvend adviesgesprek in. 
 

WAAROM IQ-TEST AFNEMEN? 

Inzicht op de ontwikkeling van uw kind

Een intelligentieonderzoek geeft u inzicht op de ontwikkeling van uw kind. Wat zijn de sterke kanten van uw kind? Waar heeft uw kind meer moeite mee? Met deze inzichten kunt u uw kind beter begrijpen en motiveren om verder te ontwikkelen. Eventueel ook omgaan met andere belemmerende factoren, zoals dyslexie of faalangst.

Wilt u uw kind beter begrijpen?

Plan een gratis adviesgesprek in met onze specialisten.

WAAR IQ-TEST AFNEMEN?

In een warme huiskamer

Alle onderzoeken vinden op onze praktijk plaats. Onze praktijk staalt warmte en huislijkheid uit; alsof uw kind bij de leraar thuiskomt voor extra hulp. Tijdens een IQ-test of andere onderzoek is het belangrijk dat uw kind zich op zijn gemak voelt. Bij Bijzonder Jij mag uw kind zijn wie hij of zij is. Zo bijzonder als maar kan. 

Wilt u meer weten over onze locatie? 

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor advies. 
 

WAT KOST EEN INTELLIGENTIEONDERZOEK? 

Afhankelijk van de hulpvraag

Een onderzoek wordt volledig afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte van uw kind. Op basis van het adviesgesprek wordt er een passend advies gegeven over welke onderzoeken nodig zijn om uw kind te helpen. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

VRAAG OVER ONZE IQ-TEST

Meer info over ons intelligentieonderzoek

Wilt u meer weten over ons intelligentieonderzoek of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.