DIENSTEN

  Leerlingbegeleiding

Zoekt u een passend aanbod voor leerlingen met speciale hulpvragen op het gebied van leren of gedrag?  Bijzonder Jij kan de leerlingbegeleiding verzorgen!

LEERLINGBEGELEIDING

De professionals van Bijzonder Jij bieden hulp om emotionele en sociale problemen op te lossen.

Vanuit de visie van Bijzonder Jij is het belangrijk dat leerlingen zo goed mogelijk onderwijs krijgen én dat dit onderwijs voor ieder kind toegankelijk is. 

 

We bieden onder andere:

Klik op onderstaande button voor meer informatie.

 

TRAININGEN VOOR DE KLAS

Soms is de sfeer in de klas niet prettig en komen de leerlingen niet tot leren. 

Het lijkt wel alsof u iedere dag politieagent moet spelen. Herkent u dit? Dan is deze training iets voor uw klas.

 

Is de dynamiek in de groep onveilig? Wanneer er een onprettige sfeer en dynamiek in de klas heerst en/of een klas een risico vormt voor het leren kan de desbetreffende klas vanuit Bijzonder Jij een training krijgen. Onze professionals zorgen dat u uw klas weer positief functioneert en dat de leerlingen weer tot leren komen. Wij verzorgen dus coaching aan de leerkrachten en gaan met de klas aan de slag. 

 

Deze training wordt gegeven onder leiding van één van onze professionals. Wij gaan samen met u aan de slag met deze klas om te zorgen dat het weer veilig is in de klas en dat de leerlingen weer kunnen leren.

 

 

WERKWIJZE

Leerlingbegeleiding voor ieder kind. 

Aan de hand van een intake gesprek met de school worden de doelen en verwachtingen helder gemaakt. In sommige gevallen wordt een routing samengesteld voor wanneer een leerling binnen de school cognitieve of sociaal emotionele begeleiding krijgt van Bijzonder Jij. 

 

Zodra het doel van de ambulante begeleiding duidelijk is, stellen wij een plan van aanpak op om het doel te bereiken. We observeren het kind en/of de klas en geven intensieve begeleiding. Dit doen wij individueel of in groepjes. 

 

Gedurende de begeleidingsperiode zoeken wij de samenwerking met de leerkracht en intern begeleider op waar het kan en ondersteunen wij. In een startgesprek leggen wij onze ambitie op het gebied van samenwerking uit. 

 

Voorafgaand aan de eerste begeleidingssessie met de leerling(en) wordt er schriftelijke toestemming van de ouder gevraagd.

 

TUTOR LEREN / REKENBUDDIES

Spelenderwijs automatiseren van basisvaardigheden met behulp van een rekenbuddy!

Rekenbuddies is het speciale traject dat Bijzonder Jij Almere heeft opgezet om kinderen te helpen met leren door middel van een tutor. Leerlingen uit een hogere klas helpen de leerlingen uit een lagere klas om de rekenprestaties te verbeteren. Het traject is goed voor de sociale vaardigheden en de cognitieve rekenvaardigheden.  

 

Contact 

Europalaan 844
1363 BM Almere
T: 036 53 693 96
E: info@bijzonderjij.nl

arrow&v
Onderwijsadvies
Voor
Studiebegeleiding
Lessen
Orthopedagogiek
Onderzoeken
Over Bijzonder Jij
Training & behandeling
  • Facebook
  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter
  • Instagram