LOGO_Icon_03.png

TRAININGEN

Weerbaarheidstraining

Een weerbaarheidstraining is voor kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. Bij Bijzonder Jij leren kinderen hun eigen kwaliteiten te herkennen waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Zo worden ze trots op wie ze zijn en vergroot hun weerbaarheid.

WAT IS EEN WEERBAARHEIDSTRAINING?

Kinderen leren steviger in hun schoenen staan.

Een weerbaarheidstraining van Bijzonder Jij is een op maat gemaakte individuele training die het zelfvertrouwen van een kind versterkt. De kinderen leren tijdens deze training om hun eigen kwaliteiten te (her)kennen en vergroten zo hun zelfvertrouwen. Vanuit het versterken van hun zelfvertrouwen staan ze steviger in hun schoenen, kunnen ze voor zichzelf opkomen en zijn ze trots op wie ze zijn.

 

Heeft uw kind moeite om voor zichzelf op te komen? 

Dan kan een weerbaarheidstraining uw kind helpen. Bij Bijzonder Jij starten we altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek maken u en uw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt uw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar en wanneer heeft uw kind moeite om voor zichzelf weerbaar op te stellen, en wat zijn de passende oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoord.  

 

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld u dan aan voor een intakegesprek.

 

WEERBAARHEID OEFENEN

Weerbaarder worden met spel & beweging.

In een weerbaarheidstraining worden er oefeningen door middel van spelend en bewegend leren gedaan, zoals leren stevig te staan door te boksen. Hierdoor heeft het kind tools om weerbaar op te stellen. Elke sessie is afgestemd op de hulpvraag en (onderwijs)behoefte, zodat het kind werkt aan waar hij of zij op dat moment tegen aan loopt.

 

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat uw kind naast de oefeningen ook school- en thuisactiviteiten meekrijgt, zoals praat thuis aan de eettafel over foutjes en wat we daarvan kunnen leren. Hierdoor wordt ook de school- en thuissituatie betrokken en het vergroot de kans van het behalen van de gestelde doelen.  

 

Meer weten over de oefeningen van Bijzonder Jij?

Plan een vrijblijvend intakegesprek in met onze orthopedagoog of gedragsdeskundige.

TRAININGEN VOOR SCHOLEN

Weerbaarheidstraining in de klas

Bijzonder Jij geeft de weerbaarheidstraining ook op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

VRAAG OVER TRAINING WEERBAARHEID? 

Meer info over onze weerbaarheidstraining

Wilt u meer weten over onze weerbaarheidstraining of Bijzonder Jij? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op 036 536 9396.