LOGO_Icon_03.png

DIENSTEN

Orthopedagogiek

Orthopedagogiek houdt zich bezig met onderzoeken en opvoeding van kinderen met leer- en/of opvoedingsproblemen. Onze orthopedagogen en gedragsspecialisten zijn er om vast te stellen wat een mogelijke oorzaak kan zijn, waarna zij het beste uit uw kind halen door hen te leren dat fouten maken waardevol is en daarvan kunt leren en groeien. Bij Bijzonder Jij mag je zijn wie je bent.

 

WAT IS ORTHOPEDAGOGIEK?

De betekenis van orthopedagogiek is het recht doen aan de opvoeding van een kind. 

Orthopedagogen onderzoeken welke factoren de opvoeding belemmeren, hoe dat komt, welke omgevingsinvloeden er zijn en welke mogelijke oplossingen er zijn. Een belemmering in de opvoeding kan een probleem veroorzaken op school en daarbuiten. Bijzonder Jij gelooft erin dat kinderen alles kunnen leren wanneer ze in zichzelf geloven.

 

Zit uw kind in een moeilijke leer- of sociale situatie?

Onze orthopedagogen kunnen u helpen om de mogelijke oorzaak te achterhalen en mogelijke oplossingen bieden. Met een intakegesprek maakt u en uw kind kennis met onze orthopedagoog en wordt uw hulpvraag besproken. Vragen zoals waar heeft uw kind moeite mee, wanneer loopt uw kind hier tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen voor de hulpvraag worden in dit gesprek beantwoordt.

 

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Meld u dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

ORTHOPEDAGOGISCHE BEHANDELINGEN

Orthopedagogische begeleiding voor kinderen

Heeft uw kind moeite met leren, concentreren of op sociaal of emotioneel vlak problemen? Bijzonder Jij heeft een specialistische afdeling orthopedagogiek die u en uw kind kunnen helpen om de oorzaken te achterhalen en mogelijke oplossingen aan te reiken.

 

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Samen met u en uw kind stellen we positieve doelen op waar we tijdens de behandelsessies aan gaan werken. We willen graag dat zowel u als uw kind inzichtelijk hebben welke stappen er nodig zijn om de gestelde doelen te halen. Zo is het inzichtelijk waar uw kind zich in het leerproces bevindt. 

 

Een onderdeel van een behandeling kan een onderzoek zijn. Bij Bijzonder Jij verrichten we verschillende onderzoeken, zoals onderzoek naar faalangst of een onderzoek naar sociale vaardigheden. Een onderzoek geeft helderheid waarmee uw kind moeite heeft.

 

Wilt u weten wat Bijzonder Jij kan betekenen?

Vraag dan een orthopedagogisch consult aan.

Orthopedagoog behandelt jongen
 

ORTHOPEDAGOGISCHE ONDERZOEKEN

Soms is het niet helemaal helder wat er met uw kind aan de hand is. 

Een onderzoek naar het handelen van uw kind helpt om de hulpvraag helder te krijgen. De orthopedagogische onderzoeken van Bijzonder Jij zijn er voor iedereen die het gevoel heeft dat “wat hij/zij doet op school niet altijd overeen komt met wat hij/zij kan”.

 

Alle onderzoeken worden afgerond met een rapport. Hierin staat een duidelijk advies met praktische tips voor kind, ouder en school en sluit aan bij de (onderwijs)behoefte van uw kind.

 

Onderzoeken van Bijzonder Jij

ORTHOPEDAGOGISCHE TRAININGEN

Leren hun positieve doelen te bereiken

Trainingen helpen uw kind om hun positieve doelen te bereiken, zoals hun angst te overwinnen voor het maken van een toets en trots te zijn op wie ze zijn. Tijdens de trainingen leert uw kind inschatten waar hij/zij heen wilt, hoe hij/zij er voorstaat en wat de eerstvolgende stap is om hun hulpvraag te bereiken. Alle trainingen van Bijzonder Jij zijn individueel en volledig afgestemd op de (onderwijs)behoefte van uw kind. 

 

Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk dat uw kind naast de oefeningen van de training activiteiten meekrijgt voor school of thuis, zoals laat een leerkracht een aantal dagen complimenten voor uw kind opschrijven. Dit versterkt de voortgang voor het bereiken van de gestelde doelen.

 

Trainingen van Bijzonder Jij

Trainingen voor scholen

Bijzonder Jij geeft ook groepstrainingen op scholen. Deze trainingen zijn volledig afgestemd op de school. Lees hier meer over trainingen op school.

VRAAG OVER ORTHOPEDAGOGIEK?

Meer info over behandelingen, onderzoeken en trainingen.

Wilt u meer weten over onze behandelingen, onderzoeken en trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel ons op
036 536 9396.